ANASAYFA TARİFLER POĞAÇA TARİFLERİ VATRUSCHKİ (RUS POĞAÇASI)

Vatruschki (Rus Poğaçası)

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Vatruschki (Rus Poğaçası) Tarifi İçin malzemeler

  • 250 gr un
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • Yarım çay kaşığı toz şeker
  • 125 gr tereyağı
  • Üzeri için
  • 250 gr tuzsuz lor peyniri
  • 2 yumurtanın sarısı
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı toz şeker
  • 20 gr tereyağı
  • 1 yumurtanın sarısı(üzerine sürmek için)

Vatruschki (Rus Poğaçası) Nasıl Yapılır?

  • Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Tuz ve şeker ekleyip harmanlayın. Buzdolabından yeni çıkmış soğuk tereyağını küp şeklinde kesip ilave edin. Parmak uçlarınızla hafifçe yoğurun. Yumurtaları ekleyin.
  • Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurmaya devam edin. Hamuru top şeklinde folyoya sarıp buzdolabında yarım saat bekletin.
  • Peynirli karışım için lor peynirini çatalla ezin.Yumurtanın sarısı, tuz, şeker ve oda ısısında yumuşatılmış tereyağını ilave edip karıştırın.
  • Peynirli iç malzemeyi sıkma torbasına aktarıp buzdolabında 15 dakika kadar bekletin.
  • Hamuru buzdolabından alıp tekrar yoğurun. Un serpilmiş tezgahın üzerinde merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında açın.
  • Küçük çay bardağı ağzı ile yuvarlak parçalar kesip yağlanmış fırın tepsisine dizin. Sıkma torbasının içindeki peynirli karışımı yuvarlak hamurların ortasına sıkın.
  • Üzerine bir yumurtanın sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!