Vatruschki (Rus Poğaçası)

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika

Vatruschki (Rus Poğaçası) Tarifi İçin malzemeler
- 250 gr un
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 yumurta
- Yarım çay kaşığı toz şeker
- 125 gr tereyağı
- Üzeri için
- 250 gr tuzsuz lor peyniri
- 2 yumurtanın sarısı
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı toz şeker
- 20 gr tereyağı
- 1 yumurtanın sarısı(üzerine sürmek için)
Vatruschki (Rus Poğaçası) Nasıl Yapılır?
- Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Tuz ve şeker ekleyip harmanlayın. Buzdolabından yeni çıkmış soğuk tereyağını küp şeklinde kesip ilave edin. Parmak uçlarınızla hafifçe yoğurun. Yumurtaları ekleyin.
- Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurmaya devam edin. Hamuru top şeklinde folyoya sarıp buzdolabında yarım saat bekletin.
- Peynirli karışım için lor peynirini çatalla ezin.Yumurtanın sarısı, tuz, şeker ve oda ısısında yumuşatılmış tereyağını ilave edip karıştırın.
- Peynirli iç malzemeyi sıkma torbasına aktarıp buzdolabında 15 dakika kadar bekletin.
- Hamuru buzdolabından alıp tekrar yoğurun. Un serpilmiş tezgahın üzerinde merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında açın.
- Küçük çay bardağı ağzı ile yuvarlak parçalar kesip yağlanmış fırın tepsisine dizin. Sıkma torbasının içindeki peynirli karışımı yuvarlak hamurların ortasına sıkın.
- Üzerine bir yumurtanın sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR