ANASAYFA TARİFLER POĞAÇA TARİFLERİ PATATESLİ TUZLU AYÇÖREĞİ

Patatesli Tuzlu Ayçöreği

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Patatesli Tuzlu Ayçöreği Tarifi İçin malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 150 gr margarin
  • Tuz

İç malzeme:

  • 4 orta boy patates
  • 1 yumurta
  • 100 gr beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu

Patatesli Tuzlu Ayçöreği Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri yıkayıp haşlayın. Soğuyunca soyup rendeleyin. Bir tutam tuz ekleyip karıştırın. Maydanozu ve dereotunu yıkayıp incecik doğrayın.
  • Peyniri ufalayın. Margarini oda sıcaklığında yumuşatın. Derin bir kapta unla kabartma tozunu harmanlayın.
  • Margarin, sıvıyağ, yoğurt ve bir tutam tuzu hamur yoğurma kabında karıştırın. Unu ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
  • Yumurta iriliğinde parçalar koparıp 10-12 cm çapında açın. Yumurtanın sarısı ile akını ayırın.
  • Patates, peynir, dereotu, maydanoz ve yumurta akını bir kapta iyice karıştırın. Hamurların ortasına bu karışımdan koyup rulo yaparak sarın ve ay şekli verin.
  • Ay çöreklerini yağlanmış tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın.

Afiyet olsun.

Farklı bir tat için, paskalya çöreği tarifini deneyin.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!