ANASAYFA TARİFLER POĞAÇA TARİFLERİ PASTANE POĞAÇASI

Pastane Poğaçası

Pastane poğaçası

Kaç
Kişilik

20 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pastane Poğaçası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yumurta (Birinin sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 paket instant kuru maya
  • Un (5-5.5 su bardağı)
  • 200 g tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

İçi için

  • 100 g orta yağlı beyaz peynir
  • 100 g lor peyniri
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz

Üzeri için

  • Susam, çörek otu

Pastane Poğaçası Nasıl Yapılır?

  • Ilık suyu hamur yoğurma kabına alın. Yoğurdu, şekeri, tuzu, 1 tam yumurta ile 1 yumurtanın akını ve instant kuru mayayı ilave edip çatalla iyice çırpın.
  • Unun yarısını, oda ısısında yumuşamış tereyağı ile sıvı yağı ekleyin. Tüm malzemeyi birbirine yedirin.
  • Kalan unu da kontrollü bir şeklide ekleyerek pürüzsüz, ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurmaya devam edin.
  • Hamuru toparlayıp üzerini nemli bir bezle örtün. Oda ısısında 45 dakika mayalanması için dinlendirin. İç malzemesi için tüm malzemeyi bir kapta karıştırın.
  • Hamurdan 20 eşit beze hazırlayın. Her bezeyi tezgahın üzerinde, elinizle bastırarak çay tabağından biraz daha büyük olacak şekilde açın.
  • Ortasını parmak uçlarınızla bastırarak kenarlarına doğru şişkinlik olacak şekilde şekillendirin. Hamurların ortasına istediğiniz iç malzemeden paylaştırın.
  • Hamurları ikiye katlayın, tam ortasına oklava yardımı ile bastırın ki, pastane poğaçası şeklinde bir hamurunuz olsun.
  • Hamurların üzerine kalan yumurtanın sarısını sürüp susam veya çörek otu serpin. Bu şekilde oda ısısında yarım saat daha bekletin.
  • İkinci kez mayalandırdığınız hamurları, önceden ısıtılmış 200 derece fırında, yaklaşık 30 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!