ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ POĞAÇA TARİFLERİ MAHLEPLİ VE PEYNİRLİ POĞAÇA

Mahlepli ve peynirli poğaça

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mahlepli ve peynirli poğaça tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 125 gr tereyağı
  • 2 yumurtanın akı
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç malzeme için

  • 200 gr beyaz peynir
  • 7~8 dal maydanoz

Üzeri için

  • Yumurta sarısı
  • Susam

Mahlepli ve peynirli poğaça Nasıl Yapılır

Bir kapta, oda ısısındaki tereyağı, yumurtaların akı, zeytinyağı ve yoğurdu karıştırın. Mahlebi ilave edin. Unu eleyerek ekleyip tuz ilave ederek yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.

İç malzeme için, beyaz peyniri bir kapta çatal yardımıyla ezin. Maydanozu ince kıyıp peynire ilave edin.

Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle 10’ar cm’lik yuvarlaklar açın. İçlerine peynirli harçtan paylaştırıp kapatın. Fırın tepsisine dizdiğiniz poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp bolca susam serpiştirin. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:53:15

Bu tarifte kabartma tozu veya maya kullanmadan nasıl kabarıyor poğaçalar?

Misafir12.10.2016 17:05:57

Sanırım kabartma tozu konuluyordur

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.