ANASAYFA TARİFLER POĞAÇA TARİFLERİ MAHLEPLİ VE PEYNİRLİ POĞAÇA

Mahlepli Ve Peynirli Poğaça

Mahlep ve peynir ile yapılan nefis bir poğaça tarifiyle karşınızdayız. Yaklaşık 25 dakika hazırlık ve 30 dakikada pişirim süresinin ardından nefis mahlepli peynirli poğaçalarınızı afiyetle tüketebileceksiniz. Hemen aşağıdaki listeye göz atıp malzemeleri hazır edin, sonrasında adım adım mahlepli peynirli poğaça yapımına geçelim.

Alternatif olarak tuzlu hamur işi tariflerine veya ziyaretçilerimizin favorileri arasında yer alan mahlepli kandil simidi ve patatesli krep tariflerine göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mahlepli Ve Peynirli Poğaça Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 125 gr tereyağı
  • 2 yumurtanın akı
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç malzeme için

  • 200 gr beyaz peynir
  • 7~8 dal maydanoz

Üzeri için

  • Yumurta sarısı
  • Susam

Mahlepli Ve Peynirli Poğaça Nasıl Yapılır?

Bir kapta, oda ısısındaki tereyağı, yumurtaların akı, zeytinyağı ve yoğurdu karıştırın. Mahlebi ilave edin. Unu eleyerek ekleyip tuz ilave ederek yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.

İç malzeme için, beyaz peyniri bir kapta çatal yardımıyla ezin. Maydanozu ince kıyıp peynire ilave edin.

Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle 10’ar cm’lik yuvarlaklar açın. İçlerine peynirli harçtan paylaştırıp kapatın. Fırın tepsisine dizdiğiniz poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp bolca susam serpiştirin. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, klasik peynirli poğaça tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!