ANASAYFA TARİFLER POĞAÇA TARİFLERİ MAHLEPLİ POĞAÇA

Mahlepli Poğaça

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Mahlepli Poğaça Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 125 g tereyağı
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 2 yumurta akı
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için

  • 200 g beyaz peynir
  • 7~8 dal maydanoz

Üzeri için

  • Yumurta sarısı
  • Susam

Mahlepli Poğaça Nasıl Yapılır?

Derin bir yoğurma kabında tereyağı, zeytinyağı, yumurta akları, ve yoğurdu karıştırın. Mahlebi ilave edin. Elediğiniz unu ve tuzu ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. İç harcı için, beyaz peyniri bir kapta çatal yardımıyla ezin. İnce kıydığınız maydanozu ilave edip karıştırın. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle 10 cm’lik yuvarlaklar açın. İçlerine peynirli harçtan koyup yarım ay şeklinde kapatın. Fırın tepsisine dizdiğiniz poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp bolca susam serpiştirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25-30 dakika pişirip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!