ANASAYFA TARİFLER POĞAÇA TARİFLERİ KABAKLI POĞAÇA

Kabaklı Poğaça

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kabaklı Poğaça Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 10 gr yaş maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta

Harç için

  • 2 kabak
  • 1 soğan
  • Yarım demet dereotu
  • 1 çay bardağı ufalanmış beyaz peynir
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 yumurtanın sarısı
  • Beyaz haşhaş

Kabaklı Poğaça Nasıl Yapılır?

  • Yaş mayayı 2 yemek kaşığı ılık suda eritin. Unu bir kaba eleyin. Şeker ve tuzu ilave edip harmanlayın. Ortasını açın.
  • Eritilmiş maya, süt, zeytinyağı ve yumurtayı ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar yoğurun.
  • Üzerini nemli bir bezle örtüp hamuru yarım saat dinlendirin. İç malzeme için soğanı ince kıyın. Kabakları alacalı soyup irice rendeleyin ve fazla suyunu sıkın.
  • Dereotunu temizleyip kıyın. Zeytinyağını ısıtıp soğanı ve kabağı 5 dakika kadar kavurun. Ocaktan alın.
  • Ufalanmış beyaz peynir, dereotu, tuz ve karabiberi ekleyip harmanlayın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizde yuvarlayıp açın.
  • Ortalarına kabaklı iç malzemeden paylaştırın. Kenarlarından tutarak hamuru ortada birleştirerek kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
  • 1 saat bekletin. Bekletme süresi bittikten sonra poğaça hamurlarının üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpiştirin.
  • Fırını 170 dereceye ayarlayıp tepsiyi fırına verin. 40 dakika poğaçaların üzerleri kızarıncaya kadar pişirip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!