ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ POĞAÇA TARİFLERİ HELLİM PEYNİRLİ TIRTIL POĞAÇA

> HELLİM PEYNİRLİ TIRTIL POĞAÇA
Hellim peynirli tırtıl poğaça
20 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hellim peynirli tırtıl poğaça tarifi için malzemeler
  • 250 g margarin
  • 1 paket instant maya
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 2 yumurta (Birinin sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 su bardağı un

İçi için

  • 300 g hellim peyniri

Üzeri için

  • Susam
Hellim peynirli tırtıl poğaça Nasıl Yapılır

  • Hamur yoğurma kabına ılık sütü, şekeri ve instant mayayı aktarıp karıştırın. Oda ısısında yumuşamış margarini, 1 yumurta ile 1 yumurtanın akını, tuzu ve unun yarısını ekleyip yoğurmaya başlayın. Kalan unu kontrollü bir şekilde ekleyerek pürüzsüz, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini bir bezle örtün. Oda ısısında 45 dakika bekleterek mayalandırın.
  • Mayalanan hamuru yeniden yoğurun. Hamurdan 20 eşit beze hazırlayın. Her hamur bezesini tezgahın üzerinde parmak uçlarınızla bastırarak açın. İçine birer parça hellim peyniri dilimi yerleştirip rulo şeklinde yuvarlayın. Mutfak ipiyle üzerinde çizgi olacak şekilde bağlayın. Hazırladığınız tırtıl poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin ve oda ısısında yarım saat daha mayalandırın. Önceden ısıtılmış 185 dereceye ayarlı fırında, 25-30 dakika pişirip ılık olarak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.