Dereotlu Ve Kabaklı Poğaça

12 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Dereotlu Ve Kabaklı Poğaça

Videolu anlatımıyla pratik dereotlu poğaça tarifine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Dereotlu Ve Kabaklı Poğaça için

Malzemeler

Malzemeler

  • 2 yumurta (1 yumurtanın sarısını üzeri için ayırın)
  • 1 su bardağı süt
  • 125 gr tereyağı (eritilmiş)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İç harcı için

  • 3 kabak
  • 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • Yarım çay bardağı kıyılmış dereotu
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Üzeri için

  • Yumurta sarısı
  • Haşhaş tohumu
  • Tuz
Dereotlu Ve Kabaklı Poğaça

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağı, yumurta ve sütü yoğurma kabına alıp karıştırın. Kabartma tozu, tuz ve unu ekleyerek yoğurun.
  2. Üzerini kapatıp dinlendirin. Kabakları rendeleyip suyunu süzdürün. Peynir, pul biber, dereotu ve tuzu ekleyip karıştırın.
  3. Hamurdan cevizden büyük parçalar koparın. Çay tabağı büyüklüğünde açın. Yarısına kabaklı harçtan paylaştırıp ay şeklinde kapatın.
  4. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip, önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo