ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ POĞAÇA TARİFLERİ DEREOTLU VE KABAKLI POĞAÇA

Dereotlu ve kabaklı poğaça

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Dereotlu ve kabaklı poğaça tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 yumurta (1 yumurtanın sarısını üzeri için ayırın)
  • 1 su bardağı süt
  • 125 gr tereyağı (eritilmiş)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İç harcı için

  • 3 kabak
  • 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • Yarım çay bardağı kıyılmış dereotu
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Üzeri için

  • Yumurta sarısı
  • Haşhaş tohumu
  • Tuz

Dereotlu ve kabaklı poğaça Nasıl Yapılır

Tereyağı, yumurta ve sütü yoğurma kabına alıp karıştırın. Kabartma tozu, tuz ve unu ekleyerek yoğurun. Üzerini kapatıp dinlendirin. Kabakları rendeleyip suyunu süzdürün. Peynir, pul biber, dereotu ve tuzu ekleyip karıştırın. Hamurdan cevizden büyük parçalar koparın. Çay tabağı büyüklüğünde açın. Yarısına kabaklı harçtan paylaştırıp ay şeklinde kapatın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip, önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, sade kabaklı poğaça tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.