ANASAYFA TARİFLER POĞAÇA TARİFLERİ BEĞENDİLİ POĞAÇA

Beğendili Poğaça

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Beğendili Poğaça Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • 60 gr tereyağı
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı süzme yoğurt

Patlıcan beğendi için

  • 2 patlıcan
  • 15 gr tereyağı
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 kahve fincanı süt
  • Tuz
  • karabiber
  • 1 çay bardağı rendelenmiş beyazpeynir
  • Yarım demet kıyılmış dereotu

Üzeri için

  • Susam
  • Ayçekirdeği içi

Beğendili Poğaça Nasıl Yapılır?

  • Hamur için tereyağını oda ısısında yumuşatın. Elenmiş un, kabartma tozu ve tuzu hamur yoğurma kabında harmanlayın.
  • Ortasını havuz gibi açıp tereyağı, yumurta, yoğurt ve zeytinyağını ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  • Üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin.
  • Beğendi için patlıcanları yıkayıp kurulayın. Közleyip ılınmaya bırakın. Kabuklarını soyup çatalla ezin.
  • Tereyağını sos tenceresinde eritip unu ilave edin. 1-2 dakika karıştırın.Sütü azar azar ekleyerek koyu bir beşamel sos hazırlayın.
  • Ocaktan alıp rendelenmiş peyniri ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  • Hamuru küçük bezelere ayırın. Elinizde yuvarlayıp çay tabağı büyüklüğünde açın.İç malzeme ekleyip kapatın.
  • Hamur ve malzeme bitene kadar işlemi tekrar edin. Poğaçaları yağlanmış fırın tepsisine aralıklı dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün, susam ve ayçiçekirdeği içi serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!