ANASAYFA TARİFLER PİZZA TARİFLERİ TULUM PEYNİRLİ PİZZA

Tulum Peynirli Pizza

Tulum peynirli pizza
Tulum peynirli pizza nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır? Şık sunumu ve lezzetiyle tulum peynirli pizza tarifine geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tulum Peynirli Pizza Tarifi İçin malzemeler

  • 3.5 su bardağı çavdar unu 
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı toz maya 
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için

  • 1 su bardağı cevizli ezme
  • 1.5 su bardağı rendelenmiş tulum peyniri 
  • 1 çay bardağı dilimlenmiş siyah zeytin
  • 7-8 dal roka yaprakları

Tulum Peynirli Pizza Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için ılık suyu yoğurma kabına alın. Maya ve şekeri ekleyip 5 dakika bekletin.Tuz ve zeytinyağı ekleyin. Unu azar azar ve eleyerek ilave edin, 5 dakika yoğurun.
  • Gerekirse un ekleyin. Üzerini örterek mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru unlanmış tezgah üzerine alın. Bir merdane yardımıyla ince açıp yağlı kağıt serili bir fırın tepsisi üzerine alın.
  • Cevizli ezmeyi hamurun üzerine sürün. Rendelenmiş tulum peyniri ve dilimlenmiş zeytin serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Üzerine roka yaprakları dizerek dilimleyip sıcak servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!