ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ PİZZA TARİFLERİ TULUM PEYNİRLİ PİZZA

TULUM PEYNİRLİ PİZZA

Tulum peynirli pizza
4 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tulum peynirli pizza tarifi için malzemeler
  • 3.5 su bardağı çavdar unu 
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı toz maya 
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için

  • 1 su bardağı cevizli ezme
  • 1.5 su bardağı rendelenmiş tulum peyniri 
  • 1 çay bardağı dilimlenmiş siyah zeytin
  • 7-8 dal roka yaprakları
Tulum peynirli pizza Nasıl Yapılır

  • Hamuru için ılık suyu yoğurma kabına alın. Maya ve şekeri ekleyip 5 dakika bekletin.Tuz ve zeytinyağı ekleyin. Unu azar azar ve eleyerek ilave edin, 5 dakika yoğurun. Gerekirse un ekleyin. Üzerini örterek mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru unlanmış tezgah üzerine alın. Bir merdane yardımıyla ince açıp yağlı kağıt serili bir fırın tepsisi üzerine alın.
  • Cevizli ezmeyi hamurun üzerine sürün. Rendelenmiş tulum peyniri ve dilimlenmiş zeytin serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Üzerine roka yaprakları dizerek dilimleyip sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!