ANASAYFA TARİFLER PİZZA TARİFLERİ TON BALIKLI PİZZA

Ton Balıklı Pizza

Ton balığı, salata ve hamur işi tariflerinde sık sık kullanılır. Omega 3 ve B vitamini bakımından zengin olan bu besin, diyet listelerinin de vazgeçilmezidir. Zihinsel gelişimi olumlu yönde etkiler. Malzemeler tamamsa, ton balıklı pizza tarifine başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ton Balıklı Pizza Tarifi İçin malzemeler

Pizza hamuru için

  • 3 su bardağı un
  • 1 paket (11 gr) instant maya
  • ¼ su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yeterince ılık su
  • Tuz

Üzeri için

  • 220 gr tonbalığı
  • 4 yemek kaşığı hazır domates sosu
  • 4 yemek kaşığı konserve tane mısır
  • 100 gr kapari
  • 500 gr rendelenmiş kaşar peyniri

Ton Balıklı Pizza Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kaba unu eleyin. Tuz, toz şeker ve mayayı ekleyip harmanlayın. Ortasını havuz şeklinde açtıktan sonra ayçiçek yağı ve sütü ekleyin.
  • Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar ılık suyu yavaşça ekleyin ve yoğurun. Mayalanması için üzerine nemli bir bez örterek 45 dakika hamuru dinlendirin.
  • Hamuru ikiye bölün. Üzerine hafifçe un serperek merdaneyle 30 cm çapında açın. Hamurları yağlı kağıt konulmuş fırın tepsilerine alın.
  • Üzerlerine domates sosunu sürün. Üzerine bir miktar kaşar peyniri ekleyin. Sırasıyla mısır, ton balığı, kapari ve kalan kaşar peynirini de ekleyerek önceden ısıtılmış 210 derece fırında 25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
  • Tarifte kullanabileceğiniz pizza sosunu da notlarınıza ekleyin.
Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 17:23

sert mi yumuşak mı


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!