ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ PİZZA TARİFLERİ PEYNİRLİ PİZZA

Peynirli pizza

Peynirli pizza

Pizza terimi, Latincede ezmek ve öğütmek anlamına gelen “pinsere” fiilinden geliyor. Pizza, aslında mozzarella peyniri ve domatesin birlikteliğiyle yoksul İtalyan halkının vazgeçilmez lezzeti olarak yüz yıllarca tüketilmiş ve daha sonra da tüm dünyaya yayılmış. Pizza'nın peynirli, tavuklu, sucuklu, ton balıklı bir çok çeşiti bulunuyor.  Peynirli pizza nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa peynirli pizza tarifine geçebiliriz: 

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Peynirli pizza tarifi için malzemeler

  • 3.5 su bardağı un 
  • 1 kibrit kutusu kadar yaş maya
  • 1 çay kaşığı tozşeker 
  • 2 su bardağı ılık su
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı 
  • Bir tutam kaşığı tuz

Üzeri için

  • 1 su bardağı domates püresi 
  • 250 gr doğranmış dil peyniri

Peynirli pizza Nasıl Yapılır

  • Maya ve tozşekeri bir bardak ılık suda eritin. Kabarıncaya kadar yaklaşık 10 dakika bekletin. 
  • Unu hamur tahtasına alıp ortasını havuz gibi açın. Maya, zeytinyağı, tuz ve kalan suyu ilave edip yoğurun. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edince top şeklinde kapatıp üzerini nemli bezle örtün ve 15 dakika bekletin. 
  • Fırını 220 dereceye ayarlayıp ısıtın. Hamuru dörde bölüp herbirini merdane ile açarak inceltin. Hamurları hafifçe yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine domates püresi sürün. Tepsiyi fırına verin, fırın ayarını 180 dereceye düşürüp 10 dakika pişirin. Fırından çıkarıp peyniri ekleyin ve 5-6 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.