Kayısılı Pizza

Kayısılı Pizza
18 Eylül 2020

Klasik tariflerden sıkıldınız mı? Farklı ve lezzetli bir tarifle karşınızdayız. Bol malzemeli kayısılı pizza nasıl yapılır, servis önerileri nelerdir gelin birlikte görelim.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kayısılı Pizza için

Malzemeler

Pizza hamuru için

  • 3 su bardağı un
  • 1 paket (11 gr) instant maya
  • ¼ su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yeterince ılık su
  • 30 gr pudra şekeri

Üzeri için

  • 10 cl krema
  • 125 gr krem peynir
  • 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
  • 8~10 kayısı
  • Çam fıstığı
  • 2 yemek kaşığı vişne
Kayısılı Pizza

Nasıl Yapılır

  1. Unu büyük bir kaseye alın. Pudra şekeri, toz şeker ve mayayı ekleyip karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açtıktan sonra ayçiçek yağı ve sütü ekleyin.
  2. Yumuşak bir kıvam elde edene kadar ılık suyu yavaşça ekleyin. Mayalanması için üzerine nemli bir bez örterek 45 dakika hamuru dinlendirin.
  3. Üzerine un serperek merdane yardımıyla çok kalın olmayacak şekilde açın. Tepsiyi yağladıktan sonra hamuru yerleştirin. Krema, krem peynir ve pudra şekerini bir kapta çırpın ve hamurun üzerine dökerek yayın.
  4. Çam fıstıklarını ayçiçek yağında kavurun. Kayısıları ikiye bölerek bir sıra kayısı bir sıra vişne olacak şekilde hamurun üzerine sıralayın.
  5. Önceden ısıtılmış 210 derecede 25 dakika pişirin. Üzerine çam fıstıklarını serpip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo