ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ PİZZA TARİFLERİ BAZLAMADAN KAPALI PİZZA

Bazlamadan kapalı pizza

Bazlamadan kapalı pizza

Bazlama, Karadeniz Bölgesi'nde sık sık tüketilen bir ekmek çeşididir. Genellikle yemeklerin yanında servis edilir. Siz de mutfağınızda yeni tatlara yer vermek istiyorsanız, bazlamadan kapalı pizza nasıl yapılır görelim.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bazlamadan kapalı pizza tarifi için malzemeler

  • 1 orta boy bazlama
  • 1 tatlı kaşığı yumuşak tereyağı
  • 2 çay kaşığı isot salçası
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 8-10 dilim sucuk
  • 2 yemek kaşığı küp kesilmiş kuru domates
  • 2-3 mantar (ince dilimlenmiş)
  • 2-3 yemek kaşığı rendelenmiş Manyas isli peynir
  • 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
  • 1 yumurta
  • 2 çay kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş taze kaşar
  • Bir tutam tuz

Bazlamadan kapalı pizza Nasıl Yapılır

  • Bazlamayı, bir kenarı kopmayacak şekilde ortasından ikiye bölün. Kuru domatesleri birkaç dakika sıcak suda bekletip yumuşattıktan sonra ince şeritler halinde kesin. Tereyağı, salça, sarımsağın bir kısmı ve tuzu küçük bir kasede karıştırıp bazlamanın iç kısmına sürün.
  • Sucuk, mantar ve kurutulmuş domates dilimlerini üzerine dizin. Pul biberi serpiştirip üzerini kapatın. Bazlamanın üzerine yumurta sürerek kalan sarımsakları, susamı ve rende kaşarı serpiştirip yağlı kağıdın içine sarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına alın. Fırın ısısını 160 dereceye düşürüp 20 dakika pişirin. Fırından alıp dilimleyerek sıcak servis yapın.
  • Farklı yemeklerde de kullanabileceğiniz ev yapımı bazlama tarifine göz atmayı unutmayın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.