Bazlamadan Kapalı Pizza

Bazlamadan Kapalı Pizza
18 Eylül 2020

Bazlama, Karadeniz Bölgesi'nde sık sık tüketilen bir ekmek çeşididir. Genellikle yemeklerin yanında servis edilir. Siz de mutfağınızda yeni tatlara yer vermek istiyorsanız, bazlamadan kapalı pizza nasıl yapılır görelim.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Bazlamadan Kapalı Pizza için

Malzemeler

  • 1 orta boy bazlama
  • 1 tatlı kaşığı yumuşak tereyağı
  • 2 çay kaşığı isot salçası
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 8-10 dilim sucuk
  • 2 yemek kaşığı küp kesilmiş kuru domates
  • 2-3 mantar (ince dilimlenmiş)
  • 2-3 yemek kaşığı rendelenmiş Manyas isli peynir
  • 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
  • 1 yumurta
  • 2 çay kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş taze kaşar
  • Bir tutam tuz
Bazlamadan Kapalı Pizza

Nasıl Yapılır

  1. Bazlamayı, bir kenarı kopmayacak şekilde ortasından ikiye bölün. Kuru domatesleri birkaç dakika sıcak suda bekletip yumuşattıktan sonra ince şeritler halinde kesin. Tereyağı, salça, sarımsağın bir kısmı ve tuzu küçük bir kasede karıştırıp bazlamanın iç kısmına sürün.
  2. Sucuk, mantar ve kurutulmuş domates dilimlerini üzerine dizin. Pul biberi serpiştirip üzerini kapatın. Bazlamanın üzerine yumurta sürerek kalan sarımsakları, susamı ve rende kaşarı serpiştirip yağlı kağıdın içine sarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına alın. Fırın ısısını 160 dereceye düşürüp 20 dakika pişirin. Fırından alıp dilimleyerek sıcak servis yapın.
  3. Farklı yemeklerde de kullanabileceğiniz ev yapımı bazlama tarifine göz atmayı unutmayın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo