ANASAYFA TARİFLER PİDE TARİFLERİ ZEYTİNYAĞLI PİDE YEMEĞİ

Zeytinyağlı Pide Yemeği

Bayatlayan pideleri değerlendirmenin en Lezzet'li yolu. Zeytinyağlı pide yemeği nasıl yapılır gelin birlikte keşfedelim.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Zeytinyağlı Pide Yemeği Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 kg domates
  • 15 fesleğen yaprağı
  • 2 litre tavuk suyu
  • 400 gr bayat pide
  • Tuz
  • Karabiber

Zeytinyağlı Pide Yemeği Nasıl Yapılır?

  • Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini temizleyin ve küp şeklinde doğrayın. Sarımsakları temizleyip kıyın. Pideyi küçük küçük doğrayın.
  • Zeytinyağını tencerede ısıtıp kıyılmış sarımsakları soteleyin. Domates ve domates salçasını ekleyip kısık ateşte 5 dakika pişirin.
  • Bir tencerede tuz ve karabiber ilave edilmiş tavuk suyunu kaynatıp pide ekmekleri ve domatesli karışımı ekleyin.
  • Orta ısıda 2-3 dakika pişirin. Ocaktan alıp fesleğen yapraklarını ilave edin. Tencerenin kapağı açık olarak soğumaya bırakın.
  • Zeytinyağlı pide yemeğini servise sunmadan hemen önce her servis tabağının içine 1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağı ilave edin. İsteğe göre sıcak, ılık ya da soğuk servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!