ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ PİDE TARİFLERİ ZEYTİNYAĞLI PİDE YEMEĞİ

Zeytinyağlı Pide Yemeği

Bayatlayan pideleri değerlendirmenin en Lezzet'li yolu. Zeytinyağlı pide yemeği nasıl yapılır gelin birlikte keşfedelim.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinyağlı Pide Yemeği Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 kg domates
  • 15 fesleğen yaprağı
  • 2 litre tavuk suyu
  • 400 gr bayat pide
  • Tuz
  • Karabiber

Zeytinyağlı Pide Yemeği Nasıl Yapılır?

  • Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini temizleyin ve küp şeklinde doğrayın. Sarımsakları temizleyip kıyın. Pideyi küçük küçük doğrayın.
  • Zeytinyağını tencerede ısıtıp kıyılmış sarımsakları soteleyin. Domates ve domates salçasını ekleyip kısık ateşte 5 dakika pişirin.
  • Bir tencerede tuz ve karabiber ilave edilmiş tavuk suyunu kaynatıp pide ekmekleri ve domatesli karışımı ekleyin.
  • Orta ısıda 2-3 dakika pişirin. Ocaktan alıp fesleğen yapraklarını ilave edin. Tencerenin kapağı açık olarak soğumaya bırakın.
  • Zeytinyağlı pide yemeğini servise sunmadan hemen önce her servis tabağının içine 1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağı ilave edin. İsteğe göre sıcak, ılık ya da soğuk servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.