Zeytinyağlı Pide Yemeği

Zeytinyağlı Pide Yemeği
18 Eylül 2020

Bayatlayan pideleri değerlendirmenin en Lezzet'li yolu. Zeytinyağlı pide yemeği nasıl yapılır gelin birlikte keşfedelim.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Zeytinyağlı Pide Yemeği için

Malzemeler

  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 kg domates
  • 15 fesleğen yaprağı
  • 2 litre tavuk suyu
  • 400 gr bayat pide
  • Tuz
  • Karabiber
Zeytinyağlı Pide Yemeği

Nasıl Yapılır

  1. Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini temizleyin ve küp şeklinde doğrayın. Sarımsakları temizleyip kıyın. Pideyi küçük küçük doğrayın.
  2. Zeytinyağını tencerede ısıtıp kıyılmış sarımsakları soteleyin. Domates ve domates salçasını ekleyip kısık ateşte 5 dakika pişirin.
  3. Bir tencerede tuz ve karabiber ilave edilmiş tavuk suyunu kaynatıp pide ekmekleri ve domatesli karışımı ekleyin.
  4. Orta ısıda 2-3 dakika pişirin. Ocaktan alıp fesleğen yapraklarını ilave edin. Tencerenin kapağı açık olarak soğumaya bırakın.
  5. Zeytinyağlı pide yemeğini servise sunmadan hemen önce her servis tabağının içine 1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağı ilave edin. İsteğe göre sıcak, ılık ya da soğuk servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo