Zeytinli Ve Biberiyeli İftar Pidesi

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika

Zeytinli Ve Biberiyeli İftar Pidesi Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 320 g un
- 1 yemek kaşığı instant maya
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı
- Sızma zeytinyağı
- 1 su bardağı su
Üzeri için
- Sızma zeytinyağı
- Taze biberiye
- Dilimlenmiş siyah zeytin
- Dilimlenmiş yeşil zeytin
- Deniz tuzu
Zeytinli Ve Biberiyeli İftar Pidesi Nasıl Yapılır?
- Unu geniş bir kaba alın. Ortasını çukurlaştırıp maya, tuz, toz şeker ve sızma zeytinyağını ilave edin.
- Yavaşça suyu ilave edip pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
- Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 40 dakika dinlendirin. Mayalanan hamuru iki eşit bezeye ayırın ve unlanmış tezgah üzerine alarak 7-8 mm inceliğinde açın.
- Açtığınız hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Parmak uçlarınızla üzerlerine bastırıp çukurlar oluşturup bir fırça yardımıyla sızma zeytinyağı sürün.
- Taze biberiye ve dilimlenmiş zeytinleri ilave edin. Deniz tuzu serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Dergide bu ay neler var?