ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ PİDE TARİFLERİ ZEYTİNLİ VE BİBERİYELİ İFTAR PİDESİ

ZEYTİNLİ VE BİBERİYELİ İFTAR PİDESİ

6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinli ve biberiyeli iftar pidesi tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 320 g un
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı
  • Sızma zeytinyağı
  • 1 su bardağı su

Üzeri için

  • Sızma zeytinyağı
  • Taze biberiye
  • Dilimlenmiş siyah zeytin
  • Dilimlenmiş yeşil zeytin
  • Deniz tuzu
Zeytinli ve biberiyeli iftar pidesi Nasıl Yapılır

Unu geniş bir kaba alın. Ortasını çukurlaştırıp maya, tuz, toz şeker ve sızma zeytinyağını ilave edin. Yavaşça suyu ilave edip pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 40 dakika dinlendirin. Mayalanan hamuru iki eşit bezeye ayırın ve unlanmış tezgah üzerine alarak 7-8 mm inceliğinde açın. Açtığınız hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Parmak uçlarınızla üzerlerine bastırıp çukurlar oluşturup bir fırça yardımıyla sızma zeytinyağı sürün. Taze biberiye ve dilimlenmiş zeytinleri ilave edin. Deniz tuzu serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.


Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!