ANASAYFA TARİFLER PİDE TARİFLERİ ZEYTİNLİ VE BİBERİYELİ İFTAR PİDESİ

Zeytinli Ve Biberiyeli İftar Pidesi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Zeytinli Ve Biberiyeli İftar Pidesi Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 320 g un
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı
  • Sızma zeytinyağı
  • 1 su bardağı su

Üzeri için

  • Sızma zeytinyağı
  • Taze biberiye
  • Dilimlenmiş siyah zeytin
  • Dilimlenmiş yeşil zeytin
  • Deniz tuzu

Zeytinli Ve Biberiyeli İftar Pidesi Nasıl Yapılır?

  • Unu geniş bir kaba alın. Ortasını çukurlaştırıp maya, tuz, toz şeker ve sızma zeytinyağını ilave edin.
  • Yavaşça suyu ilave edip pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  • Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 40 dakika dinlendirin. Mayalanan hamuru iki eşit bezeye ayırın ve unlanmış tezgah üzerine alarak 7-8 mm inceliğinde açın.
  • Açtığınız hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Parmak uçlarınızla üzerlerine bastırıp çukurlar oluşturup bir fırça yardımıyla sızma zeytinyağı sürün.
  • Taze biberiye ve dilimlenmiş zeytinleri ilave edin. Deniz tuzu serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!