Zeytinli Ve Biberiyeli İftar Pidesi

21 Ocak 2021 tarihinde güncellendi.
Zeytinli Ve Biberiyeli İftar Pidesi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Zeytinli Ve Biberiyeli İftar Pidesi için

Malzemeler

  • 320 g un
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı
  • Sızma zeytinyağı
  • 1 su bardağı su

Üzeri için

  • Sızma zeytinyağı
  • Taze biberiye
  • Dilimlenmiş siyah zeytin
  • Dilimlenmiş yeşil zeytin
  • Deniz tuzu
Zeytinli Ve Biberiyeli İftar Pidesi

Nasıl Yapılır

  1. Unu geniş bir kaba alın. Ortasını çukurlaştırıp maya, tuz, toz şeker ve sızma zeytinyağını ilave edin.
  2. Yavaşça suyu ilave edip pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  3. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 40 dakika dinlendirin. Mayalanan hamuru iki eşit bezeye ayırın ve unlanmış tezgah üzerine alarak 7-8 mm inceliğinde açın.
  4. Açtığınız hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Parmak uçlarınızla üzerlerine bastırıp çukurlar oluşturup bir fırça yardımıyla sızma zeytinyağı sürün.
  5. Taze biberiye ve dilimlenmiş zeytinleri ilave edin. Deniz tuzu serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo