ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ PİDE TARİFLERİ YEŞİLLİKLİ PİDE

Yeşillikli pide

Yeşillikli pide

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yeşillikli pide tarifi için malzemeler

  • 1 kase ince doğranmış yeşillik (Maydanoz, dereotu, ebegümeci, ısırgan ya da yabani otlar)
  • 1 kuru soğan
  • 1 su bardağı lor peyniri (Rendelenmiş beyaz peynir de kullanabilirsiniz)
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

Ayrıca:

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 2 çay kaşığı tuz, pul biber

Islatmak için:

  • 2 su bardağı su
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için:

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt

Yeşillikli pide Nasıl Yapılır

  • Yıkayıp, ayıklayıp ince doğradığınız mevsim yeşilliklerini derin bir kaba koyun. Yemeklik doğradığınız soğanı, peyniri ve zeytinyağını ekleyip elinizle karıştırın. Un, mısır unu, tuz ve pul biberi başka bir kaseye koyup kaşıkla karıştırın. Su ve kabartma tozunu başka, yumurta ve sütü de başka bir kasede çırpın. Cam fırın kabını tereyağıyla hafif yağlayın. Birkaç kaşık da zeytinyağı sürün. Un karışımından 4 yemek kaşığı kadarını cam fırın kabına serpin. Üzerine 4 yemek kaşığı kadar kabartma tozlu su gezdirin.
  • Aynı sırayla bu işlemi 3 kat daha yapın. Peynir ve yeşillik karışımını üzerine yayın. Sıra sıra unlu karışımdan ve kabartma tozlu sudan gezdirerek elinizdeki malzemeyi bitirin. En üste de çırpılmış sütlü yumurtayı gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.