ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ PİDE TARİFLERİ TAVUKLU PİDE

Tavuklu pide

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuklu pide tarifi için malzemeler

  • 4 çorba kaşığı 350 gr pide hamuru 300 gr tavuk göğüs eti 2 soğan
  • 1 sivri biber 2 domates 1 yumurta sarısı Tuz
  • köri

Tavuklu pide Nasıl Yapılır

Tavuk etini haşlayıp küçük küpler halinde doğrayın. Soğanları soyup kıyın. Sivri biberi temizleyip ince ince doğrayın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın.

4 kaşık Hüner'i tavada eritip soğanı pembeleştirin. Sivri biberi ekleyip kavurun. Domates, tavuk eti, tuz ve köriyi ilave edip pişirin.

Hamurdan 8 parça koparıp bezeler yapın. Un serpilmiş zemine alıp merdane ile lahmacun büyüklüğünde açın. 

Tavuklu harcı hamurların üzerine paylaştırın. Hazırladığınız pideleri hafifçe yağlanmış tepsiye yerleştirip kenarlarına yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kenarları kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.