ANASAYFA TARİFLER PİDE TARİFLERİ TAVUKLU PİDE

Tavuklu Pide

Tarife başlarken ihtiyaç duyacağınız ev yapımı pide hamuru tarifini notlarınız arasına ekleyin. Malzemeleriniz hazırsa, adım adım tavuklu pide tarifine başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuklu Pide Tarifi İçin malzemeler

  • 4 çorba kaşığı 350 gr pide hamuru
  • 300 gr tavuk göğüs eti
  • 2 soğan
  • 1 sivri biber
  • 2 domates
  • 1 yumurta sarısı
  • Tuz
  • Köri

Tavuklu Pide Nasıl Yapılır?

  • Tavuk etini haşlayıp küçük küpler halinde doğrayın. Soğanları soyup kıyın. Sivri biberi temizleyip ince ince doğrayın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. 
  • 4 kaşık Hüner'i tavada eritip soğanı pembeleştirin. Sivri biberi ekleyip kavurun. Domates, tavuk eti, tuz ve köriyi ilave edip pişirin.
  • Hamurdan 8 parça koparıp bezeler yapın. Un serpilmiş zemine alıp merdane ile lahmacun büyüklüğünde açın. 
  • Tavuklu harcı hamurların üzerine paylaştırın. Hazırladığınız pideleri hafifçe yağlanmış tepsiye yerleştirip kenarlarına yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kenarları kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!