Tavuklu Pide

12 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Tavuklu Pide

Tarife başlarken ihtiyaç duyacağınız ev yapımı pide hamuru tarifini notlarınız arasına ekleyin. Malzemeleriniz hazırsa, adım adım tavuklu pide tarifine başlayabiliriz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tavuklu Pide için

Malzemeler

  • 4 çorba kaşığı 350 gr pide hamuru
  • 300 gr tavuk göğüs eti
  • 2 soğan
  • 1 sivri biber
  • 2 domates
  • 1 yumurta sarısı
  • Tuz
  • Köri
Tavuklu Pide

Nasıl Yapılır

  1. Tavuk etini haşlayıp küçük küpler halinde doğrayın. Soğanları soyup kıyın. Sivri biberi temizleyip ince ince doğrayın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. 
  2. 4 kaşık Hüner'i tavada eritip soğanı pembeleştirin. Sivri biberi ekleyip kavurun. Domates, tavuk eti, tuz ve köriyi ilave edip pişirin.
  3. Hamurdan 8 parça koparıp bezeler yapın. Un serpilmiş zemine alıp merdane ile lahmacun büyüklüğünde açın. 
  4. Tavuklu harcı hamurların üzerine paylaştırın. Hazırladığınız pideleri hafifçe yağlanmış tepsiye yerleştirip kenarlarına yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kenarları kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo