Tahin Helvalı Ve Türk Kahveli Pide

Tahin helvası, Türk kahvesi ve krema ile nefis bir pide hazırlamaya ne dersiniz? Klasik tariflerden sıkılanlar için, farklı tatları bir araya getirdik ve ortaya nefis bir pide çıktı. Malzemeler hazırsa, Ekrem Çağatay’dan tahin helvalı ve türk kahveli pide tarifine geçebiliriz.
Tahinli pide ve yağlı pide tarifine de göz atın.
Kaç
Kişilik
1 kişilik
Hazırlama
Süresi
1 saat
Pişirme
Süresi
20 dakika

Tahin Helvalı Ve Türk Kahveli Pide Tarifi İçin malzemeler
- 100 g tahin helvası (Rendelenmiş)
- 20 g krema
- 1/4 adet lime suyu
- 10 g Türk kahvesi
- 25 g ceviz içi
- 5 g tereyağı
Pide hamuru
- 400 g un
- 220 g su
- (Unu bir kaba alın ve suyu ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar 5-6 dakika yoğurun ve 15 dakika süreyle dinlenmeye bırakın. Daha sonra bir merdane yardımıyla incecik açın. Pide hamurumuz hazır.)
Tahin Helvalı Ve Türk Kahveli Pide Nasıl Yapılır?
- Hazırladığınız pide hamurunun üzerine bir kapta harmanladığınız malzemeyi yayın ve kenarlarını kıvırarak kapattıktan sonra önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 15-20 dakika sureyle pişirin.
- Fırından almadan 3 dakika önce pidenin kenarlarına tereyağı sürün. Kenarları kızarınca fırından alın ve sıcak servis edin.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR