ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ PİDE TARİFLERİ SEBZELİ MİNİK PİDELER

Sebzeli minik pideler

Sebzeli minik pideler

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sebzeli minik pideler tarifi için malzemeler

Hamuru için:

  • 1 + 1/2 su bardağı un
  • 1 paket instant maya (10 g)
  • 3/4 su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 2 çay kaşığı tuz

İç malzeme için:

  • 1 pırasa
  • 1 dolmalık kırmızı biber
  • 1 dolmalık sarı biber
  • 2 sivri biber
  • 8-10 dilim ince dilimlenmiş jambon salam
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kekik

Sebzeli minik pideler Nasıl Yapılır

  • Hamuru için, unu karıştırma kabının içine eleyin, üzerine mayayı ilave edin. Ortasını havuz gibi açıp ılık su, şeker, tuz ve suyunu koyun. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini örtüp, mayalanması için 30 dakika ılık ortamda bekletin.
  • Pırasayı ve biberleri jülyen doğrayıp bir tavada tereyağında soteleyin. En son doğranmış jambonlar ile taze kekiği ilave edin. Pide hamurunu mandalinadan daha küçük bezeler halinde ayırın. Merdane ile oval şeklinde açıp, uzun kayık şekli verin ve içerisine sebzeli iç malzemeyi yerleştirip kenarını hafifçe katlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.