ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ PİDE TARİFLERİ SEBZELİ DALYAN PİDESİ

Sebzeli dalyan pidesi

Sebzeli dalyan pidesi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sebzeli dalyan pidesi tarifi için malzemeler

Hamuru için:

  • 2 su bardağı kepekli un
  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı toz kuru maya
  • 6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için:

  • 1 su bardağı kavrulmuş kıyma
  • 3 haşlanmış patates
  • 1 orta boy kabak
  • 1 orta boy havuç
  • 1 yeşil soğan
  • 2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı pul biber

Sebzeli dalyan pidesi Nasıl Yapılır

  • Hamur için kepek unu, un, kuru maya, yoğurt, sıvı yağ, 1 bardak ılık su ve tuzu karıştırıp yoğurarak yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamuru kabarması için oda sıcaklığında 1 saat kadar bekletin. Diğer tarafta iç harcı için kavrulmuş kıyma, haşlanmış patates, rendelenmiş kabak ve havucu orta boy bir tencereye koyun. İçine ince kıyılmış yeşil soğan, maydanoz, tuz, pul biber ve karabiberi ekleyip, 1 su bardağı suyla 10 dakika kadar karıştırarak pişirip, soğutun.
  • Bu arada dinlenen ve mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp çay tabağı büyüklüğünde elinizle açın. Yuvarlak şekilde açtığınız hamura hazırladığınız harçtan 1 yemek kaşığı kadar koyun. İki ucunu birleştirip uzun ve kapalı pideler şeklinde hazırlayın. Hazırladığınız pideleri pişirme kağıdı serili fırın tepsisine, aralıklı olarak dizip 20 dakika daha bekletin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pidelerin üzerleri kızarıncaya kadar 20-25 dakika kadar pişirip çıkarın. Sıcak ya da ılık olarak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.