ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ PİDE TARİFLERİ PEYNİRLİ GANİTA PİDESİ

Peynirli ganita pidesi

Peynirli ganita pidesi

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Peynirli ganita pidesi tarifi için malzemeler

İç harcı için:

  • 2 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
  • 2 yumurtanın beyazı

Hamuru için:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı toz maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un

Üzeri için:

  • 2 yumurta sarısı

Peynirli ganita pidesi Nasıl Yapılır

  • İç harcını hazırlamak için peyniri, yumurta beyazlarını ve ince kıyılmış dereotunu derin bir kapta karıştırıp bir kenarda bekletin. Hamuru hazırlamak için, 1 bardak ılık süte toz mayayı ve toz şekeri ilave edin. Şeker eriyene kadar karıştırıp yoğurma kabına boşaltın. Üzerine sıvı yağ, yoğurt, tuz ve alabildiği kadar un koyup, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini örtüp mayalanması için 40 dakika bekletip, dinlendirin.
  • Mayalanan ve dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, hafif unlu tezgahın üzerinde elinizle çay tabağı büyüklüğünde açın. İçine hazırladığınız peynirli karışımı uzunlamasına koyup, hamurun iki ucundan tutarak oval bir şekil verin.
  • Yağlanmış fırın tepsisine pideleri aralıklı olarak dizip 20 dakika bekletin. Üzerine çırpılmış yumurta sarısını sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pideler iyice kızarıncaya kadar, 15 dakika pişirin. Fırından çıkarınca, sıcak ya da ılık olarak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.