ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ PİDE TARİFLERİ FESLEĞENLİ KAPTAN PİDESİ

> FESLEĞENLİ KAPTAN PİDESİ
Fesleğenli kaptan pidesi
6 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fesleğenli kaptan pidesi tarifi için malzemeler
  • 1 yemek kaşığı toz maya
  • 4 su bardağı un
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

İçi için:

  • 2 su bardağı kavrulmuş kıyma
  • 1/2 demet fesleğen
  • 3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peynir
  • 2 yemek kaşığı domates püresi
Fesleğenli kaptan pidesi Nasıl Yapılır

  • Toz mayayı ılık sütün içerisinde eritin. Tuz, sıvı yağ, su ve un ekleyip yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamuru 25 dakika dinlendirip, 2 adet bezeye ayırın. Bezeleri un yardımıyla yufkadan biraz kalınca açın. İçerisine kavrulmuş kıyma, kıyılmış fesleğen ekleyip, büyükçe puf böreği gibi katlayın.
  • Kenarlarını iyice sıkıştırıp, üzerine domates püresi ekleyin. Bıçakla birkaç yerinden içleri görünecek şekilde kesikler atın. Diğer bezeye de aynı işlemi uygulayın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Pişirme kağıdı serili tepsiye yan yana dizip, Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin ve sıcak olarak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.