ANASAYFA TARİFLER PİDE TARİFLERİ EVDE KIYMALI PİDE

Evde Kıymalı Pide

Evde kıymalı pide

Sevgili Zeynep Dinç'den evinizde çok kolay hazırlayabileceğiniz kıymalı pide tarifi ile karşınızdayız. Türk ve Orta Doğu mutfaklarında sık sık tüketilen kıymalı pide hem açık, hem de kapalı bir şekilde sunulur. Osmanlı'dan günümüze kadar ulaşan bu yemek, Avrupa'da 'pita' ismiyle bilinir. Sabah kahvaltılarında, öğle yemeklerinde ve çay saatlerinde ikram edilmesiyle bilinir. Aynı zamanda cenaze gibi törenlerde ve kalabalık sofralarda da servis edilir. Peki, evde kıymalı pide nasıl yapılır? Pide yapımında ihtiyaç duyacağınız kıymalı pide harcını notlarınız arasına eklediyseniz, evde kıymalı pide tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak kapalı kıymalı pide, peynirli pide ve patatesli pide çeşitlerini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Evde Kıymalı Pide Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 2 bardak un
  • 3/4 bardak su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Hamurların arası için

  • Zeytinyağı

İç harcı için

  • 200 g dana kıyma
  • 1 adet büyük boy soğan (İri doğranmış)
  • 2 adet orta boy domates (Rendelenmiş)
  • 2 adet köy biberi (Küçük doğranmış)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Üzeri için

  • 1 adet kapya biber (Halka dilimlenmiş)

Servis için

  • Kıyılmış maydanoz
  • Kıyılmış kapya biber / acı kırmızı biber
  • Limon

Evde Kıymalı Pide Nasıl Yapılır?

  • Hamur için tüm malzemeyi bir kaba aldıktan sonra suyu yavaş yavaş ilave ederek orta yumuşaklıkta bir hamur elde edene kadar yoğurun ve 30 dakika süreyle buzdolabında dinlenmeye bırakın.
  • İç harç için tüm malzemeyi bir kaba alarak karıştırın.
  • Hamuru dolaptan çıkarıp 8 eşit bezeye bölün. Unladığınız tezgahta her birini elinizle avuç içi kadar açın. 4 tanesinin üzerine birer çay kaşığı zeytinyağı gezdirin.
  • Diğer 4 tane ile üzerlerini sandviç gibi kapatın. Bu iki katlı hamurları oklava ile oval şekilde incelterek açın.
  • Pişirme kağıdı koyduğunuz fırın tepsilerine uçlarından uzatarak yerleştirin. 
  • Hamurların kenarlarından bir santimetre katlama payı bırakıp iç harcı eşit şekilde pay edin. Kenarları katlayıp klasik pide şeklini verin. Arzuya göre üzerlerine biber halkaları yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra üzerine kıyılmış maydanoz ve kapya biber ekleyerek limon eşliğinde sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Evde Kıymalı Pide Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kıymalı pide yapımında kullanılan kıymayı iki kez çektirmek, pidenin daha lezzetli olmasını sağlar.
  • Tarifte kullanacağınız domates, soğan ve biber gibi sebzeleri küçük küçük doğrayın.
  • Pide hamuruna bir çay kaşığı toz şeker eklemek, mayanın daha hızlı çözünmesini sağlar.
  • Pide hamurunu mayalanması için en az 30 dakika dinlendirin.

1 Porsiyon Kıymalı Pide Kaç Kalori?

  • Orta boyutlarda bir adet kıymalı pidenin porsiyonu, yaklaşık 240 kaloridir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!