ANASAYFA TARİFLER PİDE TARİFLERİ BAKLAVA YUFKASINDAN PİDE

Baklava Yufkasından Pide

Baklava yufkasından pide nasıl yapılır? Özel gün ve bayramlarda sunabileceğiniz nefis bir tarif ile karşınızdayız.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Baklava Yufkasından Pide Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 6 baklava yufkası
  • Zeytinyağı

İç harcı için

  • 3 sosis
  • 100 gr sucuk
  • 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 6 kültür mantarı
  • 3 sivri biber
  • 2 domates
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Tuz
  • Karabiber

Baklava Yufkasından Pide Nasıl Yapılır?

Sosisleri ve sucuğu dilimleyin. Sebzeleri küçük parçalar şeklinde doğrayın. Peyniri ve diğer iç malzemeleri aynı kaba alıp harmanlayın. Baklava yufkalarının üzerlerine hafifçe zeytinyağı sürüp üst üste dizin. Yufkaları 20 cm’lik kareler şeklinde kesin. Üzerine iç harcı yayıp pide şekli vererek kapatın. Yufkaların kenarlarına zeytinyağı sürüp fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!