ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ PİDE TARİFLERİ BAKLAVA YUFKASINDAN PİDE

Baklava yufkasından pide

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Baklava yufkasından pide tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 6 baklava yufkası
  • Zeytinyağı

İç harcı için

  • 3 sosis
  • 100 gr sucuk
  • 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 6 kültür mantarı
  • 3 sivri biber
  • 2 domates
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Tuz
  • Karabiber

Baklava yufkasından pide Nasıl Yapılır

Sosisleri ve sucuğu dilimleyin. Sebzeleri küçük parçalar şeklinde doğrayın. Peyniri ve diğer iç malzemeleri aynı kaba alıp harmanlayın. Baklava yufkalarının üzerlerine hafifçe zeytinyağı sürüp üst üste dizin. Yufkaları 20 cm’lik kareler şeklinde kesin. Üzerine iç harcı yayıp pide şekli vererek kapatın. Yufkaların kenarlarına zeytinyağı sürüp fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.