Baklava Yufkasından Pide

Baklava Yufkasından Pide
11 Kasım 2020
Baklava yufkasından pide nasıl yapılır? Özel gün ve bayramlarda sunabileceğiniz nefis bir tarif ile karşınızdayız.
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Baklava Yufkasından Pide için

Malzemeler

  • 6 baklava yufkası
  • Zeytinyağı

İç harcı için

  • 3 sosis
  • 100 gr sucuk
  • 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 6 kültür mantarı
  • 3 sivri biber
  • 2 domates
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Tuz
  • Karabiber
Baklava Yufkasından Pide

Nasıl Yapılır

Sosisleri ve sucuğu dilimleyin. Sebzeleri küçük parçalar şeklinde doğrayın. Peyniri ve diğer iç malzemeleri aynı kaba alıp harmanlayın. Baklava yufkalarının üzerlerine hafifçe zeytinyağı sürüp üst üste dizin. Yufkaları 20 cm’lik kareler şeklinde kesin. Üzerine iç harcı yayıp pide şekli vererek kapatın. Yufkaların kenarlarına zeytinyağı sürüp fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo