Sebzeli Milföy Börek

18 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Sebzeli Milföy Börek

Pırasa, havuç, kabak ve patates ile harmanlanan sebzeli milföy börek nasıl yapılır? Çay saatlerine çok yakışacak sebzeli milföyleri, listenize eklemeyi unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Sebzeli Milföy Börek için

Malzemeler

  • 12 milföy hamuru

İç harcı için

  • Yarım kg pırasa
  • 2 havuç
  • 2 kabak
  • 3 orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Haşhaş tohumu
Sebzeli Milföy Börek

Nasıl Yapılır

  1. Kabak, havuç ve patatesleri rendeleyin. Pırasaları ince doğrayın. Ayçiçeği yağını tavaya alın. Yağ ısındıktan sonra önce havucu 2 dakika soteleyin.
  2. Ardından patatesi ekleyip sotelemeye devam edin. 2-3 dakika sonra pırasayı da ekleyip pişirin. Sebzelerin pişmesine az bir süre kala kabakları ekleyin.
  3. Tüm malzemeler piştikten sonra tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Hafifçe yumuşatılmış milföy hamurlarını tezgaha alın.
  4. Her hamurun üzerine biraz un serpip merdaneyle hafif inceltin. Hamurun kenarına iç harçtan paylaştırıp rulo şeklinde sarın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürüp haşhaş tohumu serpin. Önceden ısıttığınız 170 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis edin.

Alternatif olarak tavuk etli milföy börek tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo