ANASAYFA TARİFLER MİLFÖYLÜ TARİFLER SEBZELİ MİLFÖY BÖREK

Sebzeli Milföy Börek

Pırasa, havuç, kabak ve patates ile harmanlanan sebzeli milföy börek nasıl yapılır? Çay saatlerine çok yakışacak sebzeli milföyleri, listenize eklemeyi unutmayın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sebzeli Milföy Börek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 12 milföy hamuru

İç harcı için

  • Yarım kg pırasa
  • 2 havuç
  • 2 kabak
  • 3 orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Haşhaş tohumu

Sebzeli Milföy Börek Nasıl Yapılır?

  • Kabak, havuç ve patatesleri rendeleyin. Pırasaları ince doğrayın. Ayçiçeği yağını tavaya alın. Yağ ısındıktan sonra önce havucu 2 dakika soteleyin.
  • Ardından patatesi ekleyip sotelemeye devam edin. 2-3 dakika sonra pırasayı da ekleyip pişirin. Sebzelerin pişmesine az bir süre kala kabakları ekleyin.
  • Tüm malzemeler piştikten sonra tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Hafifçe yumuşatılmış milföy hamurlarını tezgaha alın.
  • Her hamurun üzerine biraz un serpip merdaneyle hafif inceltin. Hamurun kenarına iç harçtan paylaştırıp rulo şeklinde sarın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp haşhaş tohumu serpin. Önceden ısıttığınız 170 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis edin.

Alternatif olarak tavuk etli milföy börek tarifini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.