ANASAYFA TARİFLER MİLFÖYLÜ TARİFLER SEBZELİ MİLFÖY

Sebzeli Milföy

Havuç, mantar ve biber ile hazırlanan sebzeli milföyleri, kalabalık sofralarda ikram edebilirsiniz. Hem lezzetli, hem de pratik 'sebzeli milföy nasıl yapılır?' diye merak ediyorsanız, tarife geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sebzeli Milföy Tarifi İçin malzemeler

  • 6 kare milföy hamuru
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 havuç
  • 400 gr mantar
  • 2 soğan
  • 1 salçalık kırmızı biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • 100 ml krema
  • 1 tatlı kaşığı un

Sebzeli Milföy Nasıl Yapılır?

Milföy hamurlarını kenarlardan 2 cm boşluk bırakarak bıçağın ucu ile kare şeklinde çizin. Yumurtayı küçük bir kaseye alarak 1 yemek kaşığı su ile çırpın ve hamurların üzerine sürün. Buzdolabında 30 dakika dinlendirdikten sonra 220 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra ortasında oluşan kare kısmı dikkatlice çıkarın. Soğumaya bırakın. Mantar, havuç ve biberi doğrayın. Soğanın kabuklarını soyup piyazlık doğrayın. Tereyağı ve zeytinyağını ısıtıp soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Sebzeleri ekleyerek yumuşayıncaya kadar soteleyin. Un ekleyip 2 dakika yüksek ateşte kavurun. Kremayı ekleyerek 1 dakika daha pişirmeye devam edin. Sebze karışımını milföylerin içlerine doldurup servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!