ANASAYFA TARİFLER MİLFÖYLÜ TARİFLER PEYNİRLİ VE SEBZELİ MİLFÖY

Peynirli Ve Sebzeli Milföy

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Peynirli Ve Sebzeli Milföy Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr hazır milföy hamuru
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 150 gr labne peyniri
  • 50 gr krem peynir
  • 2 çorba kaşığı süzme yoğurt
  • 2 taze soğan
  • 1 küçük havuç
  • 2 dal dereotu
  • 1 domates
  • 2 çorba kaşığı iç bakla
  • 1 tutam tuz

Peynirli Ve Sebzeli Milföy Nasıl Yapılır?

  • Milföy hamurunu unlanmış zemine alıp merdane ile 2-3 mm inceliğinde açın. Kalıp büyüklüğünde yuvarlak kesip kelepçeli kalıba yayın. Birkaç yerinden çatalla delin.
  • Artan hamurlardan 6 şerit ve küçük yapraklar kesin. Şeritleri iki ucundan tutarak bükün ve hamurun üzerine 6 üçgen oluşturacak şekilde yerleştirin. Yapraklarla süsleyip yumurta sarısı sürün ve sıcak fırında pişirip soğumaya bırakın.
  • Taze soğanların beyaz ve yeşil kısımlarını ayrı ayrı kıyın. İç baklayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Havucu rendeleyin. Dereotunu kıyın. Domateslerin içini çıkarıp dışını doğrayın.
  • Labne, krem peynir ve yoğurdu bir tutam tuz serperek krema kıvamında çırpıp böreğin içine paylaştırın. Hazırladığınız sebzeleri üçgenlerin içine değişimli olarak yerleştirip servis yapın. Afiyet olsun.

Metabolizmayı hızlandırmasıyla bilinen sebzeli milföy tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!