ANASAYFA TARİFLER MİLFÖYLÜ TARİFLER MISIRLI VE ISPANAKLI RULOLAR

Mısırlı Ve Ispanaklı Rulolar

Pratik hamur işi tarifleri arasında yer alan mısırlı ve ıspanaklı rulolar, aperitif olarak sunulur. Özellikle kutlama, tören gibi kalabalık sofralarda yer verilir. Hazırsanız, mısırlı ve ıspanaklı rulolar nasıl yapılır birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mısırlı Ve Ispanaklı Rulolar Tarifi İçin malzemeler

  • 6 milföy hamuru
  • 500 gr ıspanak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 50 gr beyaz peynir
  • 1 soğan
  • Yarım su bardağı tane mısır
  • 1 çay bardağı küp doğranmış sucuk
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Mısırlı Ve Ispanaklı Rulolar Nasıl Yapılır?

  • Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Ispanakları doğrayarak soğanlara ekleyin ve suyunu çekinceye kadar pişirin.
  • Tuz, karabiber, pul biber, sucuk, peynir ve mısırları ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın.
  • Milföy hamurlarını oda sıcaklığında bekleterek yumuşatın. Üç hamuru yan yana bitiştirip diğer üçünü aynı hizada altına yerleştirin ve merdane ile üzerinden geçerek birleşmelerini sağlayın.
  • Ispanaklı harcı hamurun üzerine yayıp rulo şeklinde sarın ve iki parmak kalınlığında kesin.
  • Ruloları yağlı kağıt serili tepsiye dizip 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!