ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ MİLFÖYLÜ TARİFLER KIYMALI VE MANTARLI MİLFÖY TARTÖLETLER

Kıymalı ve mantarlı milföy tartöletler

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

32 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kıymalı ve mantarlı milföy tartöletler tarifi için malzemeler

  • 500 gr hazır milföy hamuru
  • 30 gr tereyağı
  • 100 gr tavuk kıyması
  • 1 soğan
  • 250 gr mantar
  • Yarım limon
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay bardağı
  • rendelenmiş kaşarpeyniri
  • 1 yumurta sarısı

Kıymalı ve mantarlı milföy tartöletler Nasıl Yapılır

Pratik yemek tarifleri arayanlar için birebir.

Soğanın kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Mantarları nemli bezle silin. Limonla ovup dilimleyin.

Tereyağını tencereye alıp eritin. Tavuk kıymasını ilave edip 1-2 dakika kavurun. Soğanı ilave edip suyunu çekinceye kadar kavurmaya devam edin. Mantarları ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan inmesine yakın kekiği serpiştirin. Tencerenin kapağını kapatıp ılınmaya bırakın.

Milföy hamurundan orta boy tartölet kalıplarının içine ve kapakta kullanmak üzere yuvarlak parçalar kesin. Milföy hamurlarının yarısını yağlanmış tartölet kalıplarına elinizle bastırarak yayın. Üzerine mantarlı karışımı paylaştırıp rendelenmiş kaşarpeynirini serpiştirin. Kalan milföy hamurlarından dekoratif kapak hazırlayıp üzerlerine yerleştirin. Her milföy kapağını kürdan ile birkaç yerinden delin. Kapakların üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında milföyler altın sarısı rengini alıncaya kadar pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın. Afiyet olsun.

Kıyma kullanmak istemiyorsanız, sade bir şekilde hazırlanan mantarlı milföy tartöletler tarifini deneyebilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.