ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ MİLFÖYLÜ TARİFLER MANTARLI MİLFÖY TARTÖLETLER

Mantarlı milföy tartöletler

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mantarlı milföy tartöletler tarifi için malzemeler

  • 400 gr kültür mantarı
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 6 milföy hamuru
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Maydanoz

Mantarlı milföy tartöletler Nasıl Yapılır

Mantarları yıkayıp ince dilimleyin. Sarımsakların kabuklarını soyup rendeleyin ve zeytinyağında soteleyin. Mantarları ekleyip yüksek ateşte kavurun. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Ocaktan alarak soğumaya bırakın. Milföy hamurlarını derin dondurucudan çıkartıp 15 dakika oda ısısında bekletin. Yuvarlak bir kalıpla kesin. Kenarlarda 1.5 cm boşluk bırakarak mantarları yerleştirin. Kenarlara çırpılmış yumurta sürerek 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilındıktan sonra üzerine kıyılmış maydanoz serpin. Servis yapın.

 

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:37:56

Mantar yıkanırsa sulanır ve milföy hamurunu ıslatır. O yüzden mantarları yıkamak yerine dış kabuğunu soyarsanız temizlenmiş olur.

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.