Mantarlı Milföy Tartöletler

Mantarlı Milföy Tartöletler
18 Eylül 2020

Kültür mantarı ile hazırlanan nefis milföyleri aniden gelen misafirleriniz için hazırlayabilirsiniz. Gelin, mantarlı milföy tartöletler nasıl yapılır, şekil nasıl verilir birlikte görelim.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Mantarlı Milföy Tartöletler için

Malzemeler

  • 400 gr kültür mantarı
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 6 milföy hamuru
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Maydanoz
Mantarlı Milföy Tartöletler

Nasıl Yapılır

  1. Mantarları yıkayıp ince dilimleyin. Sarımsakların kabuklarını soyup rendeleyin ve zeytinyağında soteleyin.
  2. Mantarları ekleyip yüksek ateşte kavurun. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Ocaktan alarak soğumaya bırakın.
  3. Milföy hamurlarını derin dondurucudan çıkartıp 15 dakika oda ısısında bekletin. Yuvarlak bir kalıpla kesin.
  4. Kenarlarda 1.5 cm boşluk bırakarak mantarları yerleştirin. Kenarlara çırpılmış yumurta sürerek 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
  5. Ilındıktan sonra üzerine kıyılmış maydanoz serpin. Servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo