ANASAYFA TARİFLER MİLFÖYLÜ TARİFLER MANTARLI MİLFÖY TARTÖLETLER

Mantarlı Milföy Tartöletler

Kültür mantarı ile hazırlanan nefis milföyleri aniden gelen misafirleriniz için hazırlayabilirsiniz. Gelin, mantarlı milföy tartöletler nasıl yapılır, şekil nasıl verilir birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mantarlı Milföy Tartöletler Tarifi İçin malzemeler

  • 400 gr kültür mantarı
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 6 milföy hamuru
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Maydanoz

Mantarlı Milföy Tartöletler Nasıl Yapılır?

  • Mantarları yıkayıp ince dilimleyin. Sarımsakların kabuklarını soyup rendeleyin ve zeytinyağında soteleyin.
  • Mantarları ekleyip yüksek ateşte kavurun. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Ocaktan alarak soğumaya bırakın.
  • Milföy hamurlarını derin dondurucudan çıkartıp 15 dakika oda ısısında bekletin. Yuvarlak bir kalıpla kesin.
  • Kenarlarda 1.5 cm boşluk bırakarak mantarları yerleştirin. Kenarlara çırpılmış yumurta sürerek 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
  • Ilındıktan sonra üzerine kıyılmış maydanoz serpin. Servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.