ANASAYFA TARİFLER MİLFÖYLÜ TARİFLER KİRAZLI MİLFÖY PASTA

Kirazlı Milföy Pasta

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Kirazlı Milföy Pasta Tarifi İçin malzemeler

  • 6 kare milföy hamuru
  • 1 yumurta akı
  • 3 çorba kaşığı süt 

Kirazlı sos için:

  • 600 gr kiraz
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 diş karanfil
  • 1 su bardağı su

Labneli krema için:

  • 3 paket labne peynir
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 çorba kaşığı nişasta

Kirazlı Milföy Pasta Nasıl Yapılır?

  • Milföy hamurlarını merdane ile inceltin. Süt ve yumurta akını çırpıp hamurların üzerine sürün.
  • Hamurları fırın tepsisine alıp çatalla yer yer delin. 200 derece ısıtılmış fırında 5-6 dakika pişirin. Soğumaya bırakın.
  • Kirazları yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. Tencereye alıp tozşeker, tarçın, karanfil ve suyu ekleyin.
  • Orta ateşte bir-iki taşım kaynatın. Kirazları kevgirle çıkarıp soğumaya bırakın. (Şerbeti başka bir tatlıda kullanabilirsiniz.) 
  • Kremayı hazırlamak için; yumurtaların sarılarını ayırıp tozşekerle çırpın. Yumurta aklarını ayrı bir kapta kar halinde çırpın ve sarılı karışıma ekleyin.
  • Labne peynir ve nişastayı ekleyip karıştırarak kısık ateşte 5 dakika pişirin.
  • Pişirdiğiniz milföylerin herbirini iki eşit parçaya keserek 12 dikdörtgen elde edin. Kremayı sıkma torbasına alın.
  • 4 milföyün üzerine krema sıkıp kiraz tanelerini yerleştirin. Bu şekilde 3?er katlı 4 pasta hazırlayıp servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Farklı bir tat denemek için, çilekli milföy pasta tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!