ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ MİLFÖYLÜ TARİFLER ÇİLEKLİ MİLFÖY

ÇİLEKLİ MİLFÖY

4 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çilekli milföy tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 12 milföy hamuru
  • 500 gr çilek

Krema için

  • 3 su bardağı süt
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 2 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 2 yumurta sarısı
  • Pudra şekeri
Çilekli milföy hazırlanışı

Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Milföy hamurlarının üzerini çatalla delip tepsiye alın. 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Krema için, vanilya hariç diğer malzemeleri küçük bir tencereye alın. Orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin. Karışım kaynamaya başlayınca bir-iki kez karıştırıp ocağı kapatın. Vanilyayı ekleyip karıştırın. Karışım ılınıncaya kadar ara ara karıştırarak kabuk tutmamasını sağlayın. Çilekleri ince doğrayın. Milföy hamurunun üzerine ılınan kremadan bir kaşık sürün. Üzerine çilekleri dizin. Üç kat olacak şekilde aynı işlemi tekrarlayın. En üste bolca pudra şekeri serpin. Servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!