Tuzlu Kokteyl Kurabiye

Tuzlu Kokteyl Kurabiye
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 22 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Tuzlu Kokteyl Kurabiye için

Malzemeler

  • 110 g tereyağı
  • 90 g un
  • Bir tutam kabartma tozu
  • Bir tutam kırmızı toz biber
  • Bir tutam tuz
  • 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış dereotu
  • 25 g toz parmesan peyniri

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • dolmalık fıstık
  • Çörekotu
  • Susam
  • Mavi haşhaş tohumu
Tuzlu Kokteyl Kurabiye

Nasıl Yapılır

Tereyağını eritip soğutun. Tüm malzemeyi derin bir karıştırma kabına alarak yoğurun. Buzdolabında 35-40 dakika bekletin. Dinlenen hamuru hafif unlanmış bir tezgah üzerine alıp 4.5 mm kalınlığında açın. Küçük kurabiye kalıplarıyla kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp dolmalık fıstık, susam, çörek otu ve mavi haşhaş tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10-12 dakika pişirip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo