Ördekli Kurabiye

Ördekli Kurabiye
18 Şubat 2023

Çocukların severek tüketeceği bir kurabiye tarifi ile karşınızdayız. Hem lezzeti, hem de görünümü ile çocuklar kendine hayran bırakan ördekli kurabiyelerin yapımı aslında oldukça basittir. Şeker hamuru ve limon rendesi ile hazırlanan ördek kurabiyeleri, özellikle doğum günü partilerinde ve çocuklara özel günlerde sunabilirsiniz. Peki, ördekli kurabiye nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, ördekli kurabiye tarifi için detaylara geçebiliriz.

Çocuklara sunabileceğiniz çubukta brownie ve kurabiye canavarı tarifine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ördekli Kurabiye için

Malzemeler

  • 500 gr un
  • 300 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 150 gr şeker
  • 1 yumurta
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım çay kaşığı toz fındık
  • Yarım çay kaşığı vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi
Ördekli Kurabiye

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağı, şeker ve vanilyayı derin bir kasede karıştırın. Yumurtayı ilave edin.
  2. Un, toz fındık, limon rendesini de ekleyip hamuru 1-2 dakika karıştırın.
  3. Streç filme koyup 30 dakika buzdolabında bekletin.
  4. Hafif un serpilmiş tezgahın üzerinde açın ve ördek kalıpla kesip, ortalarına kürdanlar koyun.
  5. 160 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
  6. Süslemesi için; Hazır olarak satın aldığınız sarı renkli şeker hamurunu merdane yardımıyla açın ve aynı ördek kalıbını kullanarak kesin.
  7. Hamuru kurabiyenin üzerine bir miktar bal yardımıyla yapıştırın. Ördeğin gözlerini gıda boyası ile yapın.

Ördekli Kurabiye Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Dilerseniz, ördek yerine farklı hayvan kalıpları da kullanabilirsiniz.
  2. Tarifte toz şeker yerine esmer şeker kullanabilirsiniz.
  3. Kurabiyelerin ağızda dağılması için, yumurta ve tereyağını oda sıcaklığında bekletin.
  4. 4 yaş ve üzeri çocuklar için uygundur. Ölçülü bir şekilde tüketilmelidir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo