ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ NİŞASTALI VE ANTEP FISTIKLI KURABİYE

Nişastalı Ve Antep Fıstıklı Kurabiye

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Nişastalı Ve Antep Fıstıklı Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 200 gr tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı kırık antep fıstığı
  • Un

Üzeri için

  • 1 yumurta akı
  • 1 su bardağı kırık antep fıstığı

Nişastalı Ve Antep Fıstıklı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Hamur için gerekli malzemeleri yoğurup ele yapışmayan bir hamur elde edin. Kurabiyeden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp halka şekli verin. Kurabiyeleri önce yumurta akına daha sonra kırık antep fıstığına bulayıp önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Soğuyunca servis yapın. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!