ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ LİMONLU ADAÇAYLI KURABİYE

Limonlu Adaçaylı Kurabiye

Limonlu adaçaylı kurabiye

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Limonlu Adaçaylı Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı tereyağı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 çay kaşığı vanilya esansı
  • 2 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı ince kıyılmış kuru adaçayı
  • Bir tutam tuz

Limonlu Adaçaylı Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir kasede tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Limon suyu, limon kabuğu rendesi ve vanilyayı ilave edip çırpmaya devam edin. Kuru adaçayı ve tuzu ekleyin. Hamurun üzerini streç filmle kapatarak buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru tezgaha yayın. 2 cm kalınlığında yuvarlaklar kesin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında hafif kızarana kadar, yaklaşık 8-10 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!