Kalp Dolgulu Kurabiye

Kalp Dolgulu Kurabiye
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kalp Dolgulu Kurabiye için

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 95 g  le badem
  • 1/4 su bardağı esmer şeker
  • 150 g tereyağı
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1/4 çay kaşığı badem özütü
  • Ahududu ya da çilek reçeli
Kalp Dolgulu Kurabiye

Nasıl Yapılır

  1.  Karıştırma kabında un, tarçın, tuz ve kabartma tozunu harmanlayın. Bademleri ve kahverengi şekeri iyice karışana kadar mutfak robotundan geçirin.
  2. Tereyağı ve toz şekeri homojen bir karışım elde edinceye kadar düşük hızda mikser ile çırpın. Ardından orta yüksekliğe getirerek, yaklaşık 1 dakika kadar çırpmaya devam edin. Yumurta, vanilya ve badem özütünü ilave edin.
  3. Bademli karışımı da ilave edin ve düşük devirde mikser ile un karışımına yavaşça ekleyip çırpın. Elde ettiğiniz hamuru top haline getirin. Streç  filme sarın ve 2 saat buzdolabında bekletin.
  4. Fırını 175 dereceye ayarlayarak önceden ısıtın. Hamurunuzu ikiye bölün. Unladığınız tezgahın üzerinde, ilk hamurunuzu 2 mm kalınlığında merdane ile açın. Yuvarlak kalıp ile hamur bitene kadar daireler kesin. Daha sonra ortalarını küçük bir kalp kalıp ile yeniden kesin.
  5. Diğer hamurunuzu da aynı şekilde tezgahta merdane yardımı ile açın. Yuvarlak kalıbınızla keserek daireler elde edin.
  6. Yağlı kağıt serili tepsiye kestiğiniz hamurları yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında, kenarları hafifçe kızarana kadar 10-12 dakika pis¸irin. Soğumaya bırakın. Üzerlerine pudra şekeri serpin.
  7. Soğuyan kurabiyelerin düz alanının ortasına reçel koyun ve kalpli olan kurabiyeyi üzerine yapıştırın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo