ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ KALP DOLGULU KURABİYE

Kalp Dolgulu Kurabiye

Kalp dolgulu kurabiye

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kalp Dolgulu Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 95 g  le badem
  • 1/4 su bardağı esmer şeker
  • 150 g tereyağı
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1/4 çay kaşığı badem özütü
  • Ahududu ya da çilek reçeli

Kalp Dolgulu Kurabiye Nasıl Yapılır?

  •  Karıştırma kabında un, tarçın, tuz ve kabartma tozunu harmanlayın. Bademleri ve kahverengi şekeri iyice karışana kadar mutfak robotundan geçirin.
  • Tereyağı ve toz şekeri homojen bir karışım elde edinceye kadar düşük hızda mikser ile çırpın. Ardından orta yüksekliğe getirerek, yaklaşık 1 dakika kadar çırpmaya devam edin. Yumurta, vanilya ve badem özütünü ilave edin.
  • Bademli karışımı da ilave edin ve düşük devirde mikser ile un karışımına yavaşça ekleyip çırpın. Elde ettiğiniz hamuru top haline getirin. Streç  filme sarın ve 2 saat buzdolabında bekletin.
  • Fırını 175 dereceye ayarlayarak önceden ısıtın. Hamurunuzu ikiye bölün. Unladığınız tezgahın üzerinde, ilk hamurunuzu 2 mm kalınlığında merdane ile açın. Yuvarlak kalıp ile hamur bitene kadar daireler kesin. Daha sonra ortalarını küçük bir kalp kalıp ile yeniden kesin.
  • Diğer hamurunuzu da aynı şekilde tezgahta merdane yardımı ile açın. Yuvarlak kalıbınızla keserek daireler elde edin.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye kestiğiniz hamurları yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında, kenarları hafifçe kızarana kadar 10-12 dakika pis¸irin. Soğumaya bırakın. Üzerlerine pudra şekeri serpin.
  • Soğuyan kurabiyelerin düz alanının ortasına reçel koyun ve kalpli olan kurabiyeyi üzerine yapıştırın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!