ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ HİNDİSTAN CEVİZİ DOLGULU KURABİYE

Hindistan Cevizi Dolgulu Kurabiye

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Hindistan Cevizi Dolgulu Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

  • 1 paket bitter çikolatalı puding
  • 250 gr margarin
  • 3 yemek kaşığı pudra şeker
  • 1.5 su bardağı fındık aromalı kek unu
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • Renkli süsleme şekerleri

Hindistan Cevizi Dolgulu Kurabiye Nasıl Yapılır?

Margarin, toz puding, şeker, unun yarısı ve fındıklı unu geniş bir kabın içinde karıştırıp yoğurun. Kalan unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamuru streç folyoya sararak 30 dakika buzdolabında dinlendirin.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizde yuvarlayın. Ortasını çukurlaştırarak 2 çay kaşığı kadar hindistan cevizi doldurun. Ağız kısmını büzerek kapatın ve yuvarlayın. Üst kısmını renkli süsleme şekerlerine bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye 2-3 cm aralıklarla dizin.

Kurabiyeleri 180 dereceye ayarlanmış fırında 20-25 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!