ANASAYFA TARİFLER KİŞ TARİFLERİ TAVUK ETLİ VE HAVUÇLU KİŞ

Tavuk Etli Ve Havuçlu Kiş

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuk Etli Ve Havuçlu Kiş Tarifi İçin malzemeler

  • 1 yufka
  • 1 havuç
  • 250 gr tavuk göğüs eti
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı krema
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı un
  • Yarım demet fesleğen
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 250 gr kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

Tavuk Etli Ve Havuçlu Kiş Nasıl Yapılır?

Tavuk etinin üzerine bir miktar su ekleyerek yumuşayıncaya kadar haşlayın ve soğuduktan sonra didikleyin.

Havucun kabuğunu soyup irice rendeleyin ve ayçiçeği yağında soteleyin. Tavuk etlerini, kıyılmış fesleğen, tuz, karabiber ekleyip harmanlayın.

Yuvarlak tart kalıbını yağlayıp yufkayı içine yayın. Tavuklu karışımı yufkanın üzerine aktarın. Bir kasede süt, un, krema ve yumurtaları çırpın. Karışımın üzerine döküp hafif karıştırın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

 


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!