ANASAYFA TARİFLER KİŞ TARİFLERİ SOMONLU VE PIRASALI KİŞ

Somonlu Ve Pırasalı Kiş

Somon ve pırasanın muhteşem lezzetini bir tarifte birleştirdik. Hazırsanız, somonlu ve pırasalı kiş nasıl yapılır sorusunun cevabını bulalım.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Somonlu Ve Pırasalı Kiş Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 2 su bardağı un
  • 140 gr oda ısısında yumuşatılmış tereyağı
  • 2 yumurta sarısı
  • 1~2 yemek kaşığı soğuk su
  • Yarım çay kaşığı tuz

İç harcı için

  • 200 gr somon balığı
  • 1 pırasa
  • 200 ml krema
  • 2 yumurta
  • 1~2 dal taze kekik ve dereotu
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Somonlu Ve Pırasalı Kiş Nasıl Yapılır?

Hamur için derin bir kapta un, tereyağı, yumurta sarıları ve tuzu yoğurun. Hamuru toparlamak için yeteri kadar soğuk su ekleyin. İyice yoğurduktan sonra streç filme sarıp buzdolabında yaklaşık 30 dakika dinlendirin. Tereyağını tavada ısıtın. Üzerine ince dilimlediğiniz pırasayı ekleyip soteleyin. İnce doğradığınız somonu ilave edin. Pişmeye yakın tuzu, karabiberi ekleyip karıştırın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın. Yumurtaları, yarım su bardağı kaşar peynirini ve kremayı derin bir kapta çatal yardımıyla çırpın. Hamuru tart kalıbına göre açın. Yağladığınız kalıba yerleştirin. Üzerine somonlu harcı döküp yayın. Hazırladığınız kremalı karışımı da her tarafına eşit gelecek şekilde yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkarıp kalan kaşar peynirini serpin ve tekrar fırına verin. Peynir eriyip kızarıncaya kadar pişirin ve sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.