Somonlu Ve Pırasalı Kiş

Somonlu Ve Pırasalı Kiş
18 Eylül 2020

Somon ve pırasanın muhteşem lezzetini bir tarifte birleştirdik. Hazırsanız, somonlu ve pırasalı kiş nasıl yapılır sorusunun cevabını bulalım.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Somonlu Ve Pırasalı Kiş için

Malzemeler

Hamuru için

  • 2 su bardağı un
  • 140 gr oda ısısında yumuşatılmış tereyağı
  • 2 yumurta sarısı
  • 1~2 yemek kaşığı soğuk su
  • Yarım çay kaşığı tuz

İç harcı için

  • 200 gr somon balığı
  • 1 pırasa
  • 200 ml krema
  • 2 yumurta
  • 1~2 dal taze kekik ve dereotu
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Somonlu Ve Pırasalı Kiş

Nasıl Yapılır

Hamur için derin bir kapta un, tereyağı, yumurta sarıları ve tuzu yoğurun. Hamuru toparlamak için yeteri kadar soğuk su ekleyin. İyice yoğurduktan sonra streç filme sarıp buzdolabında yaklaşık 30 dakika dinlendirin. Tereyağını tavada ısıtın. Üzerine ince dilimlediğiniz pırasayı ekleyip soteleyin. İnce doğradığınız somonu ilave edin. Pişmeye yakın tuzu, karabiberi ekleyip karıştırın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın. Yumurtaları, yarım su bardağı kaşar peynirini ve kremayı derin bir kapta çatal yardımıyla çırpın. Hamuru tart kalıbına göre açın. Yağladığınız kalıba yerleştirin. Üzerine somonlu harcı döküp yayın. Hazırladığınız kremalı karışımı da her tarafına eşit gelecek şekilde yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkarıp kalan kaşar peynirini serpin ve tekrar fırına verin. Peynir eriyip kızarıncaya kadar pişirin ve sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo