ANASAYFA TARİFLER KİŞ TARİFLERİ PATLICANLI VE PASTIRMALI KİŞ

Patlıcanlı Ve Pastırmalı Kiş

Patlıcanlı ve pastırmalı kiş nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır? Hepsi ve daha fazlası Lezzet'te sizleri bekliyor.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patlıcanlı Ve Pastırmalı Kiş Tarifi İçin malzemeler

İç malzeme için

  • 300 gr közlenmiş patlıcan
  • 150 gr pastırma
  • 100 gr dil peyniri
  • 1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri

Hamuru için

  • 1 yumurta
  • 200 gr tereyağı
  • 400 gr un
  • 1 yemek kaşığı su
  • Tuz

Üzeri için

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı süt

Patlıcanlı Ve Pastırmalı Kiş Nasıl Yapılır?

  • Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun. Yarım saat dinlendirin. Kalıba yayın ve kenarlarını yukarı doğru yerleştirin.
  • Közlenmiş patlıcanı yayın. Pastırmaları üzerine dizin ve en üste de dil peyniri yerleştirin.
  • Süt ve yumurtayı çırpın. Peynirin üzerine dökün. Rendelenmiş kaşar peynirini serpip önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.