ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KİŞ TARİFLERİ KUŞKONMAZLI KEÇİ PEYNİRLİ KİŞ

KUŞKONMAZLI KEÇİ PEYNİRLİ KİŞ

Kuşkonmazlı keçi peynirli kiş
6 Kişilik
Hazırlama 40 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuşkonmazlı keçi peynirli kiş tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 190 g un
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 115 g tereyağı
  • 2-3 yemek kaşığı soğuk su

İç harcı için

  • 8 kuşkonmaz
  • 50 g tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 2 yumurta
  • 250 ml krema
  • 55 g keçi peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
Kuşkonmazlı keçi peynirli kiş hazırlanışı

  • Hamuru için un, tuz ve tereyağını bir kapta karıştırın. Suyu yavaşça ekleyip hamuru top haline getirin. Yağlanmış tart kalıbına yayın ve üzerine yağlı kağıt serin. Üzerine ağırlık yapması için bakliyat yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Kağıdı ve bakliyatları alıp 5 dakika daha pişirin. Soğumaya bırakın.
  • Kuşkonmazların altından 3 santimlik kısmı kesin ve alt yarısının kabuklarını sebze soyacağı ile soyun. Yağları bir tavaya alıp ısıtın. Doğradığınız kuşkonmazlar ve ince kıydığınız soğanları kavurun. Karışımı tart tabanına yayın.
  • Yumurta ve kremayı bir kapta çırpın. Peynir, tuz ve karabiberi ekleyip tartın üzerine dökün. Kalan kuşkonmazları üzerlerine dizin. Tekrar fırına vererek 25-30 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!