ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ EKMEK TARİFLERİ ZERDEÇALLI EKMEK

Zerdeçallı ekmek

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zerdeçallı ekmek tarifi için malzemeler

  • 5 su bardağı buğday unu
  • Tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • Yarım çay kaşığı mahlep
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Ilık su

Zerdeçallı ekmek Nasıl Yapılır

Un, tuz, maya, zerdeçal ve mahlebi geniş bir kapta harmanlayın. Yumurta, yoğurt ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde azar azar su ilave edip yoğurun. Hamur kıvam aldığında üzerini nemli bir bezle örtüp bir saat dinlendirin. Mayalanan hamuru tekrar yoğurun. Şekillendirip yağlı kağıt serili bir fırın tepisine alın. Üzerini nemli bir bezle örterek 40 dakika daha dinlendirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.