ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ YULAFLI CEVİZLİ EKMEK

Yulaflı Cevizli Ekmek

Yulaf, çavdar, buğday ve tam buğday unu ile hazırlayabileceğiniz nefis bir tarif.. Besin değeri yüksek, genellikle ekmek makinelerinde pişirilmesi tavsiye edilen bir ekmek çeşididir.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

2 saat 20 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yulaflı Cevizli Ekmek Tarifi İçin malzemeler

  • 280 ml su
  • 200 gr buğday unu
  • 1 paket kuru maya
  • 100 gr çavdar unu
  • 100 gr tam buğday unu
  • 50 gr yulaf unu
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı keten tohumu
  • 1 yemek kaşığı haşhaş tohumu
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı ceviz içi
  • Tuz

Yulaflı Cevizli Ekmek Nasıl Yapılır?

  • Bazı yemek tarifleri fazlaca zaman ve emek ister. Suyu makinenin pişirme haznesine alın.
  • Diğer tüm malzemeyi bir kapta harmanlayarak ekmek makinesine aktarın. Makinenin pişirme programını 3 saate ayarlayın.
  • Yoğurma ve mayalanma işleminin sonunda hamurun üzerine yulaf ezmesi serpiştirip pişmeye bırakın.
  • Pişen ekmeği makineden alıp, soğuduktan sonra kalıptan çıkararak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!