ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ EKMEK TARİFLERİ SOMUN EKMEĞİ

Somun Ekmeği

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Somun Ekmeği Tarifi İçin malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 50 gr tereyağı
  • 3/4 su bardağı süt

Somun Ekmeği Nasıl Yapılır?

Bazı yemek tarifleri fazlaca zaman ve emek ister. Bu da onlardan biri. Un, tuz, toz şeker ve mayayı derin bir kapta harmanlayın. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ilave edip yoğurun. Yumurta ve sütü ilave edin 10 dakika daha yoğurun. Üzerini temiz mutfak bezi ile örtüp 2 saat mayalanmaya bırakın.

Hamuru üç parçaya ayırın. Elinizle hamurları uzunlamasına yuvarlayıp saç örgüsü şeklinde hazırlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. 30 dakika mayalanmaya bırakın.

Üzerine un serpip 190 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Üzeri kızarınca fırından alıp ılınınca dilimleyerek servis yapın.

Somun ekmeği: Bir çeşit tava ekmeğidir. Değişik şekillerde hazırlanabilir. Çoğunlukla fırınlarda dar ve uzun olarak hazırlanıp pişirilir. En çok tüketilen ekmek çeşididir.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.