Somun Ekmeği

Somun Ekmeği
04 Mayıs 2021
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Somun Ekmeği için

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 50 gr tereyağı
  • 3/4 su bardağı süt
Somun Ekmeği

Nasıl Yapılır

Bazı yemek tarifleri fazlaca zaman ve emek ister. Bu da onlardan biri. Un, tuz, toz şeker ve mayayı derin bir kapta harmanlayın. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ilave edip yoğurun. Yumurta ve sütü ilave edin 10 dakika daha yoğurun. Üzerini temiz mutfak bezi ile örtüp 2 saat mayalanmaya bırakın.

Hamuru üç parçaya ayırın. Elinizle hamurları uzunlamasına yuvarlayıp saç örgüsü şeklinde hazırlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. 30 dakika mayalanmaya bırakın.

Üzerine un serpip 190 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Üzeri kızarınca fırından alıp ılınınca dilimleyerek servis yapın.

Somun ekmeği: Bir çeşit tava ekmeğidir. Değişik şekillerde hazırlanabilir. Çoğunlukla fırınlarda dar ve uzun olarak hazırlanıp pişirilir. En çok tüketilen ekmek çeşididir.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo