ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ SEBZELİ KIYMALI EKMEK

Sebzeli Kıymalı Ekmek

Sebzeli kıymalı ekmek

Sevgili Zeynep Dinç’den lezzetine doyum olmayacak mis gibi ekmek tarifi ile karşınızdayız. Kıymalı ekmek, öğle ve akşam öğünlerinde sunulan bir hamur işidir. Ekmeğin üst kısmı kıyma, havuç kabar ve peynir ile zenginleştirilir. Fırında pişirilen ekmekler, dilimlenerek servis edilir.

Farklı tatlar denemek için kabaklı ekmek ve yağlı ekmek tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sebzeli Kıymalı Ekmek Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet somun ekmek
  • 2 avuç haşlanmış mercimek
  • 200 g kavrulmuş dana kıyma
  • 1 adet havuç
  • 1adet kabak
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 100 g beyaz peynir (Dilimlenmiş)
  • 100 g kaşar peyniri (Dilimlenmiş)
  • Susam

Servis için

  • Pul biber
  • Maydanoz (İnce kıyılmış)

Sebzeli Kıymalı Ekmek Nasıl Yapılır?

  • Ekmeğin üzerini kesip içini oyun.
  • Havuç ve kabağı rondodan geçirdikten sonra mercimek, kıyma, yumurta, salça, un ve tuz ile karıştırın. Elde ettiğiniz harcı ekmeğin içine doldurun.
  • Peynir dilimlerini üzerine yerleştirin ve susam serpin. 
  • Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 20 - 25 dakika pişirin. Pul biber ve maydanoz ile süsleyerek sıcak servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!