ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ EKMEK TARİFLERİ REZENELİ EKMEK

Rezeneli ekmek

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Rezeneli ekmek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 3.5~4 su bardağı buğday unu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı rezene tohumu

Üzeri için

  • 1 yumurta
  • Rezene tohumu

Rezeneli ekmek Nasıl Yapılır

Un, şeker, tuz ve mayayı geniş bir kasede harmanlayın. Su ve sütü ekleyip ele yapışmayan kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Rezene tohumundan üzerine serpmek için az bir miktar ayırın ve kalanını hamura ekleyip tekrar yoğurun. Hamurun 2/3’ünü yuvarlayarak yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine alın. Kalan hamuru üç eşit parçaya bölüp uzun şerit haline getirip saç örgüsü şeklinde örün ve örgüyü yuvarlak hamurun etrafına yerleştirin. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp bir saat dinlendirin. Mayalanan hamurun üzerine yumurta sarısı sürüp kalan rezene tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.