Mısır Ekmeği Tarifi

02 Eylül 2025 tarihinde güncellendi.
Mısır Ekmeği Tarifi

Karadeniz sofralarının vazgeçilmezi olan bu mısır ekmeği tarifi, sıcak tereyağı kokusuyla tencere yemeklerine en güzel eşlik edenlerden biri. Sade, doğal ve tok tutan dokusuyla mısır ekmeği tarifi, çorbalardan hamsili pilavlara kadar birçok yemeğe eşlik edebilir. Peki; mısır ekmeği nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Bir porsiyon mısır ekmeği kaç kaloridir?

Bir porsiyon mısır ekmeği 200 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Mısır Ekmeği Tarifi için

Malzemeler

  • 2 su bardağı mısır unu
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı su
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu

Mısır ekmeği tarifi malzemeleri için alternatif öneriler:

  • Yoğurt yerine: Ayran veya kefir kullanılabilir.
  • Sıvı yağ yerine: Tereyağı da kullanılabilir.
  • İçerisine: Lor peyniri, doğranmış taze soğan veya mısır tanesi eklenebilir.


Mısır Ekmeği Tarifi

Nasıl Yapılır

  1. Tüm sıvı malzemeleri ve tuzu geniş bir kaba alın, karıştırın.
  2. Üzerine mısır ununu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin.
  3. Kek kıvamında bir hamur elde edince yağlanmış yuvarlak bir fırın kabına dökün.
  4. Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 35–40 dakika pişirin.
  5. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis edin.
Servis Önerisi
  • Tereyağı ve peynirle sabah kahvaltısına, balık yemeklerinin yanına sıcak olarak sunabilirsiniz.
Püf Noktası
  • Daha yumuşak bir sonuç için 1 yumurta da ekleyebilirsiniz.
  • Fırından çıkar çıkmaz üzerini temiz bir bezle örtüp dinlendirin.
  • Karışıma 1 çay kaşığı toz şeker eklerseniz lezzeti dengeler.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo