ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ MİNİK SANDVİÇ EKMEKLERİ

Minik Sandviç Ekmekleri

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Minik Sandviç Ekmekleri Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı kuru maya
  • 3.5~4 su bardağı tam buğday unu

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Yulaf ezmesi
  • Ayçekirdeği içi
  • Keten tohumu

Minik Sandviç Ekmekleri Nasıl Yapılır?

Pratik hamurişi tarifleri arasında özel bir yere sahip. Yumurta, zeytinyağı, süt, tuz, şeker ve mayayı geniş bir kasede karıştırın. Unu azar azar ekleyip yoğurun. Gerekirse un ilavesi yapın. Üzerini örterek 45 dakika mayalanmaya bırakın.

Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp yulaf ezmesi, ayçekirdeği ve keten tohumu serpiştirip 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Dilerseniz, hafifliği ile çok beğenilen sandviç ekmeği tarifine de göz atabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.