ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ MİNİK SANDVİÇ EKMEKLERİ

Minik Sandviç Ekmekleri

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Minik Sandviç Ekmekleri Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı kuru maya
  • 3.5~4 su bardağı tam buğday unu

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Yulaf ezmesi
  • Ayçekirdeği içi
  • Keten tohumu

Minik Sandviç Ekmekleri Nasıl Yapılır?

  • Pratik hamur işi tarifleri arasında özel bir yere sahip. Yumurta, zeytinyağı, süt, tuz, şeker ve mayayı geniş bir kasede karıştırın.
  • Unu azar azar ekleyip yoğurun. Gerekirse un ilavesi yapın. Üzerini örterek 45 dakika mayalanmaya bırakın.
  • Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp yulaf ezmesi, ay çekirdeği ve keten tohumu serpiştirip 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
  • Dilerseniz, hafifliği ile çok beğenilen sandviç ekmeği tarifine de göz atabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!